sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pikkuleipiä talviteemalla (Frozen-synttärit)

Vielä on talvea jäljellä... Hassua miten omassa mielessä syksy ei tuntunut ollenkaan alkavan, joulukin tuli ihan yhtäkkiä, talvi ei meinannut alkaa eikä pysyä, ja nyt on vielä(kin) talvi, vaikka maaliskuu olisi kevätkuukausi. Mulla ei ole kevätolo: en ole aloittanut taimikasvatusta lainkaan, mikä on varsin huolestuttavaa... Viherpeukaloni on kai päättänyt pitää välivuoden.

No joka tapauksessa talviset frozenpikkuleivät eivät tuntuneet yhtään liian talvisilta leipomuksilta tytön 8-vuotisjuhliin. Teimme dominokeksireseptillä sydänpikkuleipiä sekä spiraalikierteitä sinivalkoisina. Molemmat reseptit Kinuskikissan sivuilta, mutta dominoiden täyte Oreokeksien täytteen ohjeella ja spiraalikeksitaikinaan käytin lisäksi kermaa noin puoli desilitraa.



Sinisen osan spiraaleissa värjäsin pastaväreillä (tumman sininen, Royal Blue). Kuvissa se on vähän turkoosiin taittava, mutta lapsille kelpasi :-) Taikina oli helppo työstää silikonisen kaulinta-alustan päällä kumpikin puoli vierekkäin. Sinisen sai siitä kipattua viereisen levyn päälle kätevästi. Levy rullalle ja rulla pakastimeen. Hups, jäi sinne vähän pitkäksi aikaa! Onnistui silti tuo leikkaaminen ja vain pari ensimmäistä pakastepiparia mureni. Hetki huoneenlämmössä ja leikkaaminen onnistui. Pipareita voi vielä muotoilla pellillä pyöreämmiksi, sillä leikkaaminen vähän litistää rullaa.

Koristelua varten sulatin sinisiä candy melts -nappeja ja sokerimassasta painoin muotilla lumihiutaleita. Sokerimassakoristeet tein vain muutama tunti ennen keksien koristelua ja hyvin ehtivät kovettua. Nuo candy meltsit maistuvat ihan valkosuklaalta, mutta eivät ole kaakaota nähneetkään ja sisältävät laktoosia. Mutta tulipahan testattua ;-)



Suklaasydämet on pikeerillä ja strösseleillä koristeltu. Tyttö jaksoi itse asetella suurimman osan minilumitähdistä, mutta huokaili kyllä että aika työlästä on. Strösseleitä sentään saattoi ottaa hyppysellisen ja vain ripotella.



Taikina oli varsin hyvänmakuinen ja helpompi leipoa kuin yksikään aiempi suklaataikina. Lisäkikkana viilensin kylmäpaketeilla pöytää kaulinta-alustan alta aina jokaisen taikinapalan oton välissä. Haaveena oli tehdä tietysti lumitähden mallisia pikkuleipiä, mutta malli repeili ennen kuin keksin tuon viilennyskikan. Myös viilennettävä kaulin voisi toimia tai erillinen marmorilevy, jollainen suklaamestareilla taitaa olla tai ylipäätään viileämpi keittiö. Leivinuunilla lämmittäminen pikkuleipäpäivänä ei ole suositeltavaa!



Tyttö on innoissaan Frozensynttäreistään! Hoksaa kaikkia juttuja, mitä äitinsä on pyöritellyt mielessään leipomuksia suunnitellessa. "Nää spiraalit on vähän niinkuin niitä Elsan lumipyörteitä..." Ja vaikka lumitähtimuotti ei suklaataikinassa toiminut, niin sydämetkin sopii teemaan, kun Elsa kerran vahingossa jäädytti Annan sydämen...

Lisää leipomuksia on tulossa, kunhan on ensin kakku koristeltu ja juhlat juhlittu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti