torstai 18. helmikuuta 2016

Raitapaitaa reilusti

Peruspaitoja olen tehnyt vähän eri kaavamalleilla milloin kenellekin. Raitapaidan tein kummipojalle, jolle äiti toivoi reilunkokoista helposti puettavaa paitaa. Raitakangasta löytyi vielä laatikonpohjalta. Se on 100% puuvillaa ja ostin sitä aikoinaan vauvan vaatteisiin elastaanittomuuden takia. No eipä tullut tehtyä, kun tyttöjä oli molemmat vaavit ja äidillä ei ole ongelmaa käyttää vaaleanpunaista :-D


Kaavana D-mallinen paita Ottobresta, koko 134. Tosin lopulta päädyin kaventamaan paitaa hieman sekä hartioista, että miehustasta ja samalla lyhensinkin. Kaula-aukkoa ehkä suurensin kokoon 142, mutta en muista varmasti. Pienen punaisen kirjani merkinnät on joskus jälkikäteen kovin vaikeasti tulkittavissa... Hihatkin olisivat olleet 10 senttiä pidemmät: lyhensin niitäkin. Poika ei ole D-kokoa, mutta ajattelin josko niin olisi saanut sopivan reilun paidan helposti. Mutta paremmin toimii, kun käyttää vaan seuraavaa kokoa ja kiinnittää huomiota hihan leveyteen ja pituuteen.


Hihansuut päärmäsin Husqvarnani ompeleella nro 6. Tehosteeksi kaula-aukkoon laitoin oranssin resorin, mutta se vähän venähti käyttäessäni tuota samaa ommelta. Kaula-aukossa kyllä yleensä toimii kaksoisneulakin, joten jatkossa käytän sitä.

Poikien vaatteita tulee jatkossa näkymään enemmänkin: tuttavapiiriin syntyi ystävänpäivänä peräti kaksi poikaa!! Mä olen jo niin ihastunut noihin Valentinuksiin, vaikken ole kuin kuvia nähnyt :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti