tiistai 23. helmikuuta 2016

Arielin tanssiaispuku

Tämä korallinpunerva pinkki kangas on marinoitunut kaapissa kauan. Siitä on tehty mm. lahjapussukoita synttäreille. Edullisuutensa vuoksi olen käyttänyt sitä kaavojen testaamiseen. Mekon yläosa olikin aiemmin tekemäni Tähkäpäämekon sovituskappale. Lisäksi käytin vaaleanpunaista organzaa sekä pilkullista tylliä.



Kaavoitus tapahtui siis omasta päästä yrityksen ja erehdyksen kautta. Disneyn alkuperäinen Ariel-mekko on aika horror, anteeksi nyt vaan. Otin siitä värityksen lisäksi puhvihihat, vyötärön valkoisen kaistaleen ja tuon hameen edustan vaaleamman osan malliksi. Pitkät hihat jätin pois käytännöllisyyden vuoksi: ne pitäisi olla juuri sopivat ja jäisivät nopeasti lyhyiksi. Korvasimme ne alennushanskoilla: loisto-ostos prinsessaleikkeihin! Puhvihihojen aukkoja mietin pitkään ja ompelin testikappaleitakin, mutta koska niistä oikeasti pitäisi vilkkua aluspuvun materiaali, en halunnut feikata päälleommeltuja aukkoja. Sen sisaan kaavoitin ihan järjettömän kokoiset puhvihihat: alaosan pituus oli ehkä 50 cm. Hiha-aukonkin rypytin ensin rufflerfootilla (asetuksena joka kuudes pisto tekee laskoksen). Sitten vasta tikkasin 22 cm pitkän kuminauhan paikalleen. Yllättävän hyvin pelkkä kangas pysyy puffilla, mutta hihojen silittäminen vaatii vähän taiteilua.

Hameosa on kaistaleista koottu. Näin ei tullut vyötärölle liikaa kangasta. Takana piilovetoketju. Edustan organzakappale on vain tuossa edessä ja tikattu kiinni kaarevien kappaleiden saumanvaroihin. Sisäpuolella on takana puuvillaiset alavarat ja edustassa koko vuori. Vuori on tikattu tylliin, jottei tyllin reuna kutita masua. Tylli on suora kappale ja rypytetty rufflerfootilla. Edelleen olen ihan älyttömän ihastunut sen nopeuteen :-)




Miehustaan kirjailin hopealangalla aaltokuviota. Monimutkaisempaakin olisi voinut tehdä, mutta nyt voi pukua vielä asustaa koruilla ja tiaralla olematta liian pompöösi. Puuvillapitsiä löytyi vielä varastosta juuri edustan kaula-aukkoon sopiva pala, joten käyttöön vain. Sen kiinnitin päälliosan ja vuorin väliin.


Vyötärön kaitale on halkileikattua puuvillavinonauhaa. Ei ehkä asetu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tärkeä yksityiskohta on ainakin huomioitu :-)


Prinsessa kiitti ja kumarsi hoviompelijaansa ja koska mekko oli kesken pitkään (todella pitkään: tytön elämästä ehkä kolmasosan), sain seuraavana päivänä hauskan aamuherätyksen: "Äiti kuule. Mä oon susta tosi ylpeä, kun sait ommeltua sen Ariel-mekon."


3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hieno mekko - kuka lie onkin tuo onnellinen Ariel-prinsessa ��!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Onnellinen prinsessa olisi mieluusti nukkunutkin mekossaan :-)

    VastaaPoista