torstai 31. joulukuuta 2015

Nopea mekko puuvillakankaasta

Tämän vaaleanpunaisen mekon tein 2-vuotiaalle tytölle. Kiinnityksenä ei ole mitään: ei nappeja, ei vetoketjua. Nopea siis tehdä ja helppo myös pukea, toivottavasti :-)


Mekon malli löytyi Ottobresta (3/2012, malli: Kokeshi Doll). Suurin koko kaavassa oli 98 ja siihen lisäsin hieman lisää sivusaumoihin ja tein väljemmät hihansuut. Mekon kankaan tilasin joskus Ruotsista ja olen siitä tehnyt pari sisustusjuttua tyttöjen huoneeseen, mutta meidän tyttöjen vaatteeksi kangasta ei ole ollut tarpeeksi. Parivuotiaalle siitä sai vielä mekon, vaikka lisäsin helmaan pituutta. Mekko on kokonaan vuoritettu. Vuoriosa on ohutta batistia ja se on kiinnitetty alavaroihin.


Alushame sai reunaansa pitsin, että tulee vähän lisää prinsessafiilistä. Päällimekon alareuna on käännetty silitysraudalla kerran ja sitten ommeltu käyttäen 5 mm päärmäyksenohjainta eli päärmejalkaa. Alkuperäisessä mallissa taisi olla alavara tai leveämpi käänne, mutta tuo 5 mm päärme on niin siisti, ettei minusta muuta tarvita.


Hihoissa on sekä pääntiessä että kaula-aukon reunassa kuminauhat kujissaan. Mekon saa näin puettua päälle, kun on venymisvaraa.


Myös taakse tuli laskoksia ja siellä tuo kuvion kohdistus meni paremmin, kun kissa kurkistaa vastalaskoksen pohjalta.


Nyt vain uudenvuoden tansseihin helmoja hulmuttelemaan! Ainiin, ei minulla ole uutta mekkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti